فرآیند کاشت ایمپلنت دندان یکی از سوالات متداول تمام بیماران است. اولین مرحله در فرایند کاشت ایمپلنت دندان، انجام عمل جراحی است که به طور معمول تحت بیهوشی یا بی حسی موضعی انجام می گیرد. در طول عمل جراحی دندان پزشک سوراخ کوچکی در استخوان فک دریل می کند و با دقت پایه ایمپلنت را داخل استخوان پیچ می نماید. لثه پس از دوره بهبودی که حدود 4 تا 6 ماه زمان می برد؛ روی پایه ایمپلنت را می پوشاند.
بعد از اینکه پایه ایمپلنت به خوبی با استخوان فک جوش خورد؛ مرحله دوم عمل جراحی انجام میگیرد تا کانکتور به بالای ایمپلنت متصل شود. در نهایت تاج روی اباتمنت متصل شده و با سیمان مخصوص به دندان مستحکم شده و با یک پیچ کوچک پایدار باقی می ماند.
تاج دندان: این قطعه شبیه دندان طبیعی است که معمولاً از مواد سرامیکی ساخته شده و به نحوی طراحی می شود که به شکل دندان طبیعی به نظر برسد.
کانکتور: کانکتور گاهی اوقات اباتمنت نامیده میشود و ابزاریست که برای ثابت نگه داشتن تاج دندان مصنوعی روی پایه ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً به شکل شش وجهی یا هشت وجهی است.
پایه ایمپلنت: پست یا فیکسچر یک پیچ تیتانیومی است که به استخوان فک جوش خورده و یک پایه مستحکم، ایمن و پایدار برای نگه داشتن تاج دندان مصنوعی به وجود می آورد.
ایمپلنت های دندانی نه تنها ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارند بلکه عملکرد آنها برای جویدن، گاز زدن و جلوگیری از تحلیل استخوان فک در دهان دقیقا مانند دندان طبیعی خود بیمار است. کاشت ایمپلنت دندان علاوه براینکه موجب حفظ جوانی و ساختار چهره می شود؛ با کمک به رشد استخوان فک از بروز بیماریهای لثه و تحلیل استخوان فک نیز جلوگیری می کند.
– بهبود ظاهر و اصلاح طرح لبخند
– توانایی بهتر برای صحبت کردن و جویدن
– ظاهری کاملا طبیعی
– جلوگیری از تحلیل استخوان
– جلوگیری از جابجایی دندان ها و کج شدن به سمت جای خالی دندان
– عدم آسیب رسیدن به دندان های مجاور مانند روش بریج
در صورتیکه شرایط زیر را داشته باشید؛ می توانید ایمپلنت انجام دهید:
• اگر یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید و تمایل داشته باشید که زیبایی دندان های تان خیلی فوری اصلاح شود و عملکرد دندان های تان مانند قبل شود.
• تراکم استخوان فک شما در ناحیه کاشت ایمپلنت کافی باشد. در صورتی که تراکم استخوان کافی نداشته باشید؛ پیش از کاشت دندان فوری باید عمل پیوند استخوان و یا لیفت سینوس را انجام دهید.
• بافت دهان و دندان شما کاملا سالم باشد. در صورتی که به بیماری لثه یا دیگر مشکلات سلامت دهان و دندان دچار باشید ابتدا باید آنها را درمان کرده و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت نمایید.
• با رعایت بهداشت دهان و دندان از دندان های خود به خوبی مراقبت کنید.
• عادت به دندان قروچه کردن بیش از حد نداشته باشید.
• داروهایی که تاثیر منفی روی بهبود رشد استخوان دارند مانند بیسفوسفونات مصرف نکنید.
• به دنبال روشی برای جایگزین کردن دندان های مصنوعی یا بریج های دندانی باشید.