
آشنایی با آناتومی دندان
آشنایی با آناتومی دندان
عدد دندان ها به طور معمول در یک شخص بالغ 30 الی 32 می باشد، هریک از این دندان ها وظیفه خاصی داشته و توانایی جویدن مواد غذایی متفاوتی را دارند، شما در سایت دکتر امیر محمدی حضور دارید من شما را با ساختار دندان آشنا خواهم کرد.

آشنایی با آناتومی دندان
آشنایی با آناتومی دندان
ریشه دندان یا Root
جایگاه ریشه درون استخوان بوده و با دارا بودن سهمی بیش از 2/3 از کل ساختار دندان، وظیفه ثابت نگه داشتن آن را دارد، در زیر قسمت های مختلف ریشه را آورده ایم:
استخوان فک: این استخوان با حفره های دندانی، ریشه را در خود جا می دهد.
رگ های خونی و اعصاب: عروق عصبی بر نیروی مورد نیاز برای جویدن نظارت دارند و رگ های خونی نیز وظیفه تغذیه رباط پریودنتال را به عهده دارند.
رباط پرودنتال: ساختار این رباط از فیبر کلاژن و بافت همبند بوده و شامل عروق و اعصاب خونی می باشد.
سمان یا سمنتوم: این بخش با ساختاری مشابه استخوان به رباط پریودنتال متصل است.
گردن
گردن میان ریشه دندان و تاج قرار داشته و ساختار دندان را تشکیل می دهد، بخش های اصلی آن به شرح زیر است:
حفره پالپ: فضای داخلی تاج دندان می باشد که پالپ را هم دربر می گیرد.
پالپ: نام دیگر آن مغز دندان بوده و شامل بخش داخلی دندان است، ساختار آن از بافت عصبی و رگ های خونی است.
لثه ها: نوعی بافت گوشتی صورتی رنگ که به سمنتوم و گردن دندان اتصال دارد.
تاج
این همان بخش از دندان است که می توان مشاهده کرد، چراکه از لثه ها خارج شده است، این عضو به بخش های زیر تقسیم می شود:
عاج: جایگاه عاج درست زیر مینای دندان بوده و لایه ای از بافت معدنی می باشد، حفاظت دندان مقابل گرما و سرما به عهده این بخش می باشد.
مینا: مینا به عنوان بیرونی ترین و سخت ترین قسمت بدن، دندان را در مقابل باکتری ها محافظت می کند، به علاوه عملیات جویدن را راحت تر می کند.
تاج تشریحی یا آناتومیکی: تنها قسمتی که می توانیم از دندان مشاهده کنیم.

آشنایی با آناتومی دندان
دكترامير محمدی :
متخصص جراحی دهان ، فک و صورت هستند و همچنین عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ارتش می باشند که جز رتبه های برتر آزمون بورد تخصصي و از برترين و با تجربه ترين جراحان تهران هستند ، ايشان فارغ التحصيل از دانشگاه علوم پزشكي همدان، كه قطب فک و صورت ايران محسوب ميشود ، مي باشند . و نيز چندين مقاله وترجمه كتاب در زمينه جراحي بيني و فك در ISI و مجله هاي معتبرجهان دارند.
هزینه ایمپلنت دندان با دکتر امیر محمدی چقدر است ؟ ایمپلنت دندان ( کاشت دندان ) به ازای هر واحد 3.900.000 تومان می باشد علاوه بر این شما می توانید از مزایای زیر بهره ببرید .
مزایای ایمپلنت با دکتر امیر محمدی :
1- پرداخت هزینه به صورت اقساط می باشد
2- انجام کاشت ایمپلنت فول موس ( کل دهان ) انجام میشود
3- مشاوره رایگان
-
-
اگر تمایل دارید از این مزایا استفاده کنید همین الان با شماره 09120957013 تماس بگیر یا فرم نوبت دهی را پر کنید .
-
آیا ضمانتی برای درمان وجود دارد ؟
بله ما در مطب دکتر امیر محمدی به ما ضمانت کاشت دندان ( ایمپلنت دندانی ) را می دهیم ، همچنین توجه داشته باشید که علاوه بر ضمانت ، هزینه کاشت دندان را هم بصورت اقساط پرداخت کنید .
چرا باید ایمپلنت دندان انجام دهم؟
ایمپلنت های دندانی نه تنها ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارند بلکه عملکرد آنها برای جویدن، گاز زدن و جلوگیری از تحلیل استخوان فک در دهان دقیقا مانند دندان طبیعی خود بیمار است. کاشت ایمپلنت دندان علاوه براینکه موجب حفظ جوانی و ساختار چهره می شود؛ با کمک به رشد استخوان فک از بروز بیماریهای لثه و تحلیل استخوان فک نیز جلوگیری می کند.
روز بعد از جراحی ایمپلنت چه بخوریم
هنگامی که شما برای دفعه اول از مطب متخصص ایمپلنت خارج می شوید ، دندان ها و فک شما برای بهبودی نیاز به مدتی زمان دارد. برای این 24 ساعت اول بعد از عمل “ایمپلنت دندان” ، توصیه می شود مایعات و غذاهای بسیار نرم که نیازی به جویدن ندارند ، مصرف شوند. برخی از گزینه های پیشنهادی عبارتند از: دقت داشته باشید در اینجا غذاهایی را معرفی میکنیم که هم باید استفاده شود و هم نباید استفاده شود . سیب: در این مرحله شما قادر به خوردن سیب نخواهید بود ، اما سیب یک میان وعده سالم و خوشمزه است که می توانید بدون آسیب زدن به ایمپلنت خود از آن لذت ببرید. سوپ های سرد: اگرچه اجتناب از غذاهای گرم و مایعات بلافاصله بعد از عمل مهم است ، می توانید از سوپ های سرد لذت ببرید. هنگام نوشیدن مایعات ، بسیار مهم است که از نی استفاده نکنید. اثر مکش استفاده از نی می تواند به کاشت شما فشار وارد کند و در روند بهبودی اختلال ایجاد کند.
آیا ایمپلنت دندانی جرم میگیرد ؟
هر تاج دندانی چه مصنوعی و چه طبیعی که در حفره دهان راه پیدا نماید و بزاق دهانی با آن در تماس باشد میتواند دچار جرم دندانی ، پلاک دندانی و . . . شود و به همین علت مراجعات دوره ای به پزشک معالج جهت معاینه ایمپلنت دندانی نقش موثری در موفقیت درمان ایمپلنت دندانی ایفا می کند .
فردی که دارای بیماری قلبی است می تواند ایمپلنت کند؟
افرادی که ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی دارند در صورتی که با دارو کنترل شوند می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند . این افراد قبل از جراحی باید با پزشک متخصص خود حتما مشورت کنند .
آیا ایمپلنت دندانی محدود به سن خاصی می باشد و یا اصلاً به سن فرد ربط دارد ؟
درمان زمانی که فرد از نظر رشد فکی و دندانهای دائمی آن رویش کامل کرده باشد و به سطح جونده رسیده باشد میتواند صورت گیردو ربطی به سن شناسنامه ای فرد ندارد و هر فردی که شرایط فوق را داشته باشد ، درمان میتواند در آن آغاز شود این درمان برای افراد مسن که امکان جراحی داشته باشند و محدودیتی ندارد پس از آن فرد بالغی که تصمیم میگیرد با در نظر گرفتن شرایط میتواند ازدر مان سود برد
آیا میتوان هزینه کاشت دندان ( ایمپلنت دندان ) را به صورت قسطی پرداخت نمود ؟
یکی از سوالاتی پر تکرار شما در هنگام مشاوره رایگان از ما می پرسید این است که : آیا میتوان هزینه کاشت دندان ( ایمپلنت دندان ) را به صورت قسطی پرداخت نمود ؟ بله شما میتوانید هزینه را به صورت اقساط پرداخت کنید
چه نوع بیماری از کاشت ایمپلنت دندانی جلوگیری می کند ؟
معمولاً اکثر بیماری ها مشکلی در ارتباط با درمان ایمپلنت دندانی ندارد اگر در بیماری های خاص که ممکن است موفقیت درمان آن را تحت تاثیر قرار دهند مثل سابقه رادیوتراپی در ناحیه مورد نظر کاشت ایمپلنت دندانی ، در افراد حامله ، در افراد مشکل روانی و روحی شدید ، مشکلات شدید انعقادی یا افرادی که شرایط سیستمیک مناسبی جهت انجام جراحی دندان ها وجود ندارد و افرادی که بهداشت دهانی خوبی ندارند و . . . هچون سایر جراحی های دهان درمان ایمپلنت دندانی صورت نمیگیرد .
آیا ایمپلنت دندانی به جنسیت هم ربط دارد ؟
خیر – درمان ایمپلنت دندانی در هر دو جنس با توجه به تحقیقات صورت گرفته تقریباً میزان مشاوی موفقیت را نشان داده است
بعد از کاشت ایمپلنت دندانی چه نوع غذاهایی باید مصرف شود ؟
همانند سایر جراحی هایی که در حفره دهان انجام می گیرد نیاز به استفاده از غذاهای نرم و خنک بلا بعد از جراحی و در طول درمان ترمیمی باشد تا امکان خونریزی و هرگونه مشکلی را کاهش دهد
آیا راهی کوتاهترین برای درمان ایمپلنت دندانی وجود دارد؟
اگر شما جزء افرادی باشید که وقت کافی برای دیدن مراحل درمانی کاشت ایمپلنت دندانی را ندارید کاشت بلا ایمپلنت دندانی از نظر ایمنی امکانپذیر میباشد و در تحقیقات صورت گرفته نتایج تقریباً شابی حاصل شده است اگرچه که سرد کردن چند وقت بیشتر ارزش دارد ولی در رابطه با این درمان آن آخر را به پزشک معالج با توجه به در نظر گرفتن شرایط ناحیه میگیرد ، اصرار برای انجام گرفتن درمان میشه به صلاح شما نمی باشد بگذارید پزشک راه درست را برای شما انتخاب کند
آیا ایمپلنت دندانی ملتزم وجود لثه سالم در افراد می باشد ؟
بله – برای گذاشتن ایمپلنت دندانی باید شرایط سلامت بافت اطراف را در نظر گرفت هرگونه عفونت و التهاب در ناحیه مورد جراحی، موفقیت درمان را تحت تاثیر قرار می دهد و علاوه بر آن سایر نواحی موجود در حفره دهان نیز باید شرایط نرمال داشته باشد چرا که باکتریها میتوانند از راهی دیگر منتقل شوند
آیا ایمپلنت دندانی مثل دندان طبیعی حس دارد ؟
در خود ایمپلنت دندانی عصبی وارد نمیشود ولی به علت وجود اعصاب در محیط ایمپلنت دندانی شما حس فشار و درد را میتوانید تجربه کنید
آیا ایمپلنت دندانی عوارض دارد ؟
در صورت انجام دقیق مراحل درمانی هیچگونه عوارض درمانی وجود ندارد و میزان موفقیت درمانی ایمپلنت با توجه به تحقیقات صورت گرفته بالای 98% گزارش شده است .
آیا ایمپلنت دندانی دچار پوسیدگی میشود ؟
اگر سوالات متدوال را مطالعه کرده باشید ، میدانیم که ایمپلنت دندانی از جنس تیتانیوم می باشد و دچار پوسیدگی نمیشود .
چرا ایمپلنت دندانی ؟
ایمپلنت از جنس تیتانیوم و آلیاژ های آن می باشد که جایگزین ریشه از دست رفته می شود ، بدون آنکه نیاز به تراش دندانهای مجاور ( پروتز ثابت ) و یا مشکلات استفاده از دندان های متحرک ( مثل لقی ، و صدمه به بافت نرم و … ) داشته باشد ، راه های مختلفی برای جایگزین دندان از دست رفته وجود دارد که ایمپلنت با توجه به موفقیت های درمانی زیاد به عنوان یکی از بهترین ردمان ها برای دندان از دست رفته می باشد.
چه موادی در ساخت ایمپلنت به کار برده می شود؟
ایمپلنتهای امروزی از تیتانیوم، یعنی ماده زیست شیمیایی بادوامی ساخته میشود که به طور طبیعی به استخوان فک جوش میخورد و با آن یکی میشود. چون تیتانیوم به صورت طبیعی به استخوان متصل میشود، دندان کاشته شده در حال حاضر محکمترین و ماندگارترین روش جایگزینی دندان غائب محسوب میشود.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت های دندانی یک پایه فلزی معمولا از جنس تیتانیوم هستند که به عنوان جایگزین ریشه دندان از دست رفته شما در استخوان فک کاشته می شوند.
ایمپلنت دندان از چه اجزائی تشکیل می شود؟
تاج دندان: این قطعه شبیه دندان طبیعی است که معمولاً از مواد سرامیکی ساخته شده و به نحوی طراحی می شود که به شکل دندان طبیعی به نظر برسد. کانکتور: کانکتور گاهی اوقات اباتمنت نامیده میشود و ابزاریست که برای ثابت نگه داشتن تاج دندان مصنوعی روی پایه ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً به شکل شش وجهی یا هشت وجهی است. پایه ایمپلنت: پست یا فیکسچر یک پیچ تیتانیومی است که به استخوان فک جوش خورده و یک پایه مستحکم، ایمن و پایدار برای نگه داشتن تاج دندان مصنوعی به وجود می آورد.
چرا باید ایمپلنت دندان انجام دهم؟
ایمپلنت های دندانی نه تنها ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارند بلکه عملکرد آنها برای جویدن، گاز زدن و جلوگیری از تحلیل استخوان فک در دهان دقیقا مانند دندان طبیعی خود بیمار است. کاشت ایمپلنت دندان علاوه براینکه موجب حفظ جوانی و ساختار چهره می شود؛ با کمک به رشد استخوان فک از بروز بیماریهای لثه و تحلیل استخوان فک نیز جلوگیری می کند.
عواقب دیر انجام دادن ایمپلنت دندان چیست؟
از عواقب دیر انجام دادن ایمپلنت که از سوالات متداول ایمپلنت است می توان به موارد زیر اشاره کرد: – جابجایی سایر دندان ها – عفونت لثه – تغییر ساختار چهره – تحلیل استخوان
آیا من میتوانم ایمپلنت دندان انجام دهم؟
در صورتیکه شرایط زیر را داشته باشید؛ می توانید ایمپلنت انجام دهید: • اگر یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید و تمایل داشته باشید که زیبایی دندان های تان خیلی فوری اصلاح شود و عملکرد دندان های تان مانند قبل شود. • تراکم استخوان فک شما در ناحیه کاشت ایمپلنت کافی باشد. در صورتی که تراکم استخوان کافی نداشته باشید؛ پیش از کاشت دندان فوری باید عمل پیوند استخوان و یا لیفت سینوس را انجام دهید. • بافت دهان و دندان شما کاملا سالم باشد. در صورتی که به بیماری لثه یا دیگر مشکلات سلامت دهان و دندان دچار باشید ابتدا باید آنها را درمان کرده و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت نمایید. • با رعایت بهداشت دهان و دندان از دندان های خود به خوبی مراقبت کنید. • عادت به دندان قروچه کردن بیش از حد نداشته باشید. • داروهایی که تاثیر منفی روی بهبود رشد استخوان دارند مانند بیسفوسفونات مصرف نکنید. • به دنبال روشی برای جایگزین کردن دندان های مصنوعی یا بریج های دندانی باشید.